Daikin Altherma LT

Opis izdelka

POPOLNO OGREVANJE ZA NOVOGRADNJE

Rabo energije v novih stavbah in njenih rekonstrukcijah ureja Pravilnik o učinkoviti rabi energije v stavbah. Ta pravilnik določa, da projektna temperatura ogrevalnega sistema v novih stavbah ne sme biti višja od 55°C, medtem ko je za pripravo tople gospodinjske vode dovoljena najvišja temperatura do 70°C. Energijsko učinkovitost ogrevalnega sistema se zagotavlja z izborom energijsko učinkovitih generatorjev toplote, načrtovanja in izvedbe energijsko učinkovitega cevnega razvoda, izbora nizke projektne temperature ogrevalnega sistema in njegovega uravnoteženja ter regulacije temperature zraka v stavbi, njenem posameznem delu ali prostoru.

Nizkotemperaturna toplotna črpalka Daikin Altherma je optimalno načrtovana in izdelana za izpolnjevanje potreb po učinkovitosti, udobju in namembnosti novo zgrajenih hiš. Operativno območje toplotne črpalke je do temperature izstopne vode 55°C, kar omogoča priključitev na vse vrste nizkotemperaturnih oddajnikov toplote:

  • Talno, stensko, stropno ogrevanje s kopalniškim ploskovnim radiatorjem (od 25°C do 35°C).
  • Ventilatorski konvektorji (od 35°C do 45°C).
  • Nizkotemperaturni radiatorji (od 40°C do 55°C).
  • Nizkotemperaturna Daikin Altherma nudi tudi popolno rešitev za energijsko zelo varčne hiše z dodatno razširjeno ponudbo izdelka – velikost 4kW.

ENOSTAVNO KRMILJENJE

Upravljanje, zagon in servisiranje naprave je preko enostavnega uporabniškega vmesnika zelo preprosto. Monterja čarovnik za hitro namestitev vodi skozi sam postopek ter sproti preverja pravilnost nastavljenih parametrov. Če se pojavi napaka med samim obratovanjem naprave, vodijo besedilna sporočila uporabnika do pravilnega ukrepanja za njeno odpravo. V pomoč je vsekakor tudi slovenski jezik, ki ga monter lahko namesti na uporabniški vmesnik. Uporabniški vmesnik je lahko nameščen na dva načina:

  • na sami notranji enoti, kar omogoča hiter in enostaven dostop do podatkov o delovanju in nastavitvah enote;
  • ali ločeno od notranje enote (npr. v dnevni sobi), kjer deluje kot sobni termostat z bolj naprednimi funkcijami, zato zagotavlja bolj stabilne sobne temperature, povečano učinkovitost in daljšo delovno dobo.
  • Uporabniški vmesnik na velikem grafičnem zaslonu lahko prikazuje več različnih informacij, kot so na primer prikaz sobne temperature, poraba energije, proizvedena toplota, način delovanja enote in še veliko več.

ENERGIJSKO UČINKOVITA IN OKOLJU PRIJAZNA

Je ločen – split sistem sestavljen iz ene notranje in ene zunanje enote. Zunanja enota izloča toploto iz zunanjega zraka iz okolice in jo preko hladilne napeljave prenaša v notranjo enoto. Ta toplota se uporablja za ogrevanje vašega doma. Toplotna črpalka zaradi svojega načina delovanja, pridobi tudi do 80% uporabne toplote iz obnovljivega in brezplačnega vira ter s pomočjo inverterskega krmiljenja ogreva do 5-krat učinkoviteje kot tradicionalni ogrevalni sistemi na osnovi električne energije ali fosilnih goriv.

Poleg varčnosti to toplotno črpalko odlikujejo tudi zelo nizki izpusti CO2, zato z njeno uporabo prispevamo k varovanju in izboljšanju okolja. Dokaz temu, je Daikin, kot prvi med proizvajalci toplotnih črpalk, prejel za svoje toplotne črpalke okoljski znak Eco-label.

LAŽJA IN HITREJŠA VGRADNJA

Z novim modelom talne notranje enote z integriranim rezervoarjem za sanitarno vodo je Daikin naredil velik korak v smeri lažje in hitrejše vgradnje naprave. Zaradi združitve dveh enot v eno je potreben manjši prostor za vgradnjo kot sicer, poleg tega pa so tudi že vse hidravlične komponente (obtočna črpalka, ekspanzijska posoda, tropotni ventil, itd.) tovarniško povezane znotraj ohišja. Tako je monterju potrebno povezati samo priključke za vodo in hladilno sredstvo, ki se nahajajo na vrhu enote.

Proces vgradnje in zagona črpalke je še dodatno olajšan zaradi izboljšanega uporabniškega vmesnika, s pomočjo katerega lahko monter predhodno pripravi osnovne nastavitve toplotne črpalke že na svojem računalniku, ki jih nato enostavno prenese na notranjo enoto.

ŠIROK IZBOR KAPACITET TOPLOTNIH ČRPALK IN REZERVOARJEV ZA SANITARNO VODO

Nizkotemperaturna toplotna črpalka je na voljo z zmogljivostmi 4kW, 6kW, 8kW, 11kW, 14kW ter 16kW. Daikin ponuja 2 različni možnosti izbora notranje enote…ena je notranja enota, ki se jo vgradi na steno in na katero lahko posebej priključimo rezervoar za sanitarno vodo v velikosti 150L, 200L ali 300L, druga pa je samostoječa notranja enota, ki ima že integriran rezervoar za sanitarno vodo v velikosti 180L ali 260L. Prednost samostoječe enote je tako manjša poraba prostora ter enostavnejša, hitrejša in posledično cenejša vgradnja. Če bi kupec želel ogrevati sanitarno vodo s pomočjo sončnih zbiralnikov ima seveda Daikin tudi za to pripravljeno rešitev.cheap cialis online pharmacy buymotilium buy online

Reviews

There are no reviews yet, would you like to submit yours?

Be the first to review “Daikin Altherma LT”

*