Daikin Altherma HT

Opis izdelka

VISOKOTEMPERATURNI SISTEM S TOPLOTNO ČRPALKO – OGREJE VODO DO 80°C

Sistem za visokotemperaturno ogrevanje prostorov in sanitarne vode Daikin Altherma HT je prvi visokotemperaturni sistem s toplotno črpalko, ki lahko učinkovito nadomesti tradicionalne ogrevalne sisteme na fosilna goriva, brez zamenjave obstoječih radiatorjev in brez uporabe dodatnih električnih grelcev tudi pri najnižjih temperaturah.

Sistem v deljeni izvedbi je sestavljen iz notranje in zunanje enote. Notranja enota sprejema toploto prek zunanje enote in jo dodatno poveča, kar omogoča segrevanje vode do 80°C brez pomoči električnega grelca. Tehnologija s kaskadnima kompresorjema, ki sta vgrajena v zunanji in notranji enoti je edinstven Daikinov pristop k toplotnim črpalkam, ki zagotavlja optimalno udobje celo pri najnižjih zunanjih temperaturah.

VISOKOTEMPERATURNO OGREVANJE IN PRIPRAVA TOPLE SANITARNE VODE S TOPLOTNO ČRPALKO

Zunanja enota

Zunanja enota izloča toploto iz zunanjega okoliškega zraka. Toplota se nato prenese v notranjo enoto prek hladilne napeljave.

Notranja enota

Notranja enota je srce sistema Daikin Altherma HT sprejema toploto iz zunanje enote in jo dodatno poveča.

Vse že znane in preizkušene prednosti sistema Daikin Altherma™ so nadgrajene z dvojnim zaporedno vezanim inverterskim kompresorskim sistemom, ki omogoča učinkovito delovanje tudi pri izjemno nizkih zunanjih temperaturah (meja delovanja je -25°C) in pripravo vode do 80°C. V primerjavi s klasičnimi toplotnimi črpalkami ohranja pri nizkih zunanjih temperaturah tudi bistveno večjo moč, zato ni zahtevana uporaba dodatnega električnega grelca.

Na notranjo vodno enoto z dodatnim invertersko krmiljenim kompresorjem in dvema izmenjevalnikoma lahko postavimo rezervoar za toplo sanitarno vodo in tako zmanjšamo potreben prostor za vgradnjo.

Hišni rezervoar za toplo vodo

Visoka temperatura vode sistema Daikin Altherma HT je idealna za pripravo sanitarne tople vode, ne da bi pri tem potrebovali dodatni električni grelec. Hitro gretje tople vode pomeni, da so potrebni manjši rezervoarji za vodo. Za družino s štirimi člani je standardni rezervoar (EKHTS200AC) najboljša rešitev. Če pa potrebujete več tople vode, so na voljo tudi večji rezervoarji.
cheap cialis online pharmacy buymotilium buy online

 

Reviews

There are no reviews yet, would you like to submit yours?

Be the first to review “Daikin Altherma HT”

*